BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Att arbeta med b*cms

Att arbeta med b*cms är enkelt och logiskt när du väl fått in skillnaden mellan artiklar, kategorier och filer i ryggraden. Artiklarna är det som bär innehållet i systemet i form av bild, text och andra filer. Alla artiklar måste i sin tur vara knutna till en kategori, som visas i menyn. 

När du har loggat in kommer du till en "instrumentpanel" där du snabbt får överblick över dina kategorier och inställningar.

 

Under ARTIKLAR i menyn kommer du åt dina artiklar. De visas sorterade per kategori och i den ordning de visas på hemsidan. Redigera artikeln genom att klicka på ändra eller gå direkt till filerna för en artikel.

 

I redigeringsläget för artikel ändrar du texter och inställningar, bland annat alternativ för publicering. Om du inte vill att artikeln skall visas stänger du av den. Vill du att den ska ses utan att ingå i listor så döljer du den.

 

När du klickar på "Filer" kommer du till filhanteraren. Här laddar du upp filer till den aktuella artikeln, eller lägger in länkar till video- eller ljudklipp. B*cms skiljer sig från många andra system genom att filer tydligt är kopplade till en artikel. Det gör att du slipper lägga in bilderna i din layout i textfältet (men du kan förstås göra så också om du vill).

 

Det finns massvis med inställningar du kan göra för din sajt: allt från att ställa in layoutmallar till att ändra kategorier, färger och typsnitt. Dessa inställningar hittar du under SETTINGS eller INSTÄLLNINGAR i menyn.

 

B*cms använder inte teman som andra hemsidesverktyg utan erbjuder i stället ett antal verktyg för att ändra formgivningen. Med färginställningarna kan du själv ställa in ett färgschema som passar dig eller välja från ett antal förvalda scheman.

 

Med inställningarna för typografi väljer du olika grader för typsnitt. Systemet stödjer också uppladdning av s.k. webbtypsnitt, förslagsvis i WOFF-format.

Det här var en översikt över b*cms "arbetsmiljö". Vill du lära dig mer i detalj om hur b*cms funkar så råder jag dig att titta på support-sajten, där alla moment och funktioner beskrivs i detalj