BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Vad kan b*cms göra?

B*cms är i grunden en digital portfolio för nätet som används av kulturproducenter för presentation av t.ex. konst, film, foto eller arkitektur. Systemet kan självklart användas för andra ändamål. Systemet använder rena layoutmallar fria från en massa knappar och överflödiga layoutelement för att lägga fokus på de verk som visas. Det är gjort för att vara lätt att uppdatera utifrån en logik som är vanlig vid presentaton av konstverk. 

Det här är en översiktlig beskrivning av b*cms. Vill du hellre gräva ned dig i detaljerna? Läs här om (nästan) alla funktioner och specar. Eller gå till support-sidan för att lära dig hur du arbetar med systemet.

 

 

Alla konstnärer har sitt eget, unika sätt att kategorisera sin produktion. Du bestämmer själv hur portfolion skall organiseras i olika kategorier, vilket återspeglas direkt i webbplatsens meny. Varje kategori kan innehålla valfritt antal artiklar och till dessa artiklar lägger du sedan in text, bilder, dokument, video, ljud eller andra typer av filer och länkar.

 

 

Du kan anpassa utseendet på din hemsida genom att välja mellan olika layout-mallar för olika typer av kategorier och genom att justera färger och typografi i detalj för hela sajten. Du kan också bestämma menyns placering och göra andra justeringar i layouten.

 

 

Du har också full kontroll över vad som visas på startsidan och kan lägga till en så kallad "entrésida" om du vill visa en stor bild först.

 

 

B*cms stöder en rad olika bild- och medieformat, till exempel JPG, GIF, PNG, QuickTime, Flash, PDF och ZIP. Du kan enkelt bädda in filmer som publicerats på Youtube, Vimeo eller liknande tjänster.

 

 

Det här är bara ett smakprov på vad du kan göra med b*cms. Se hela funktionslistan för mer information och ta gärna en titt på referenserna för att se hur olika kulturproducenter har utnyttjat möjligheterna.