BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Om förkunskaper, teknik och installation

VILKA FÖRKUNSKAPER BEHÖVER JAG FÖR ATT KUNNA ANVÄNDA B*CMS?

Du behöver inte ha några förkunskaper alls om programmering, men det underlättar om du är van vid att använda internet-tjänster som t.ex. bloggar, Facebook eller liknande. Du behöver också veta något om hur du förbereder bilder och andra mediafiler för nätet.

Om du inte vill lära dig systemet på egen hand kan du lägga till två timmars utbildning till grundpaketet . Det brukar räcka för att de flesta skall komma igång med att använda sitt system.

Om du är osäker på om b*cms är något för dig: kontakta mig per mail på jon@b-cms.com eller ring mig på 070-314 36 92 så berättar jag mer.

 

HUR INSTALLERAR OCH ANVÄNDER JAG SYSTEMET?

Systemet körs på de webhotell som vi anlitar: Binero och Loopia. Installation och grundläggande konfiguration på webhotellet ingår i startsavgiften för abonnemanget. Vi tillhandahåller däremot inte domännamn utan det måste du beställa själv via valfri domänleverantör. Vi hjälper dig med råd och tips när det gäller beställning av domännamn eller att koppla ett befintligt domännamn till din hemsida. Kostnaden för ett domännamn brukar ligga på 100-150 kr per år beroende på vilken typ av domän du beställer.

 

HUR LÄGGER JAG TILL MATERIAL TILL WEBBPLATSEN?

Du sköter din webbplats från en lösenordsskyddad kontrollpanel direkt över internet. Där lägger du upp texter och bilder och ordnar ditt material. Läs mer om funktionerna.

 

VILKA TEKNOLOGIER ANVÄNDS I B*CMS?

B*cms är ett egenbyggt hemsides-system som använder PHP och MySql. Det finns fortfarande en del äldre sajter i bruk som använder klassisk ASP men de uppdateras inte längre och kommer stegvis uppdateras till Php/MySql. Viss funktionalitet tillhandahålls av tredjeparts-program som t.ex. TinyMce, Slider-Pro och Spectrum.