BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Bädda in video direkt i textfält (2220 och senare)

OBS! Denna manual gäller version 2220 och senare av b*cms för tidigare versioner se särskild manual.

 

Från och med version 2220 av b*cms så har det blivit betydligt enklare att infoga bilder, video och ljudfiler direkt i textfälten. Denna manual beskriver hur du går tillväga.

Den här funktionen kan användas både för portfolio och blogg (men ej nyheter). Den kan användas för videofiler som länkats eller laddats upp men inte för mediafiler där man klistrat in kod.

För att kunna göra stegen i den här manualen skall du ha en artikel i portfolio eller blogg med en länkad eller uppladdad videofil.

Logga in till administrationen och öppna artikeln du vill ändra i redigeringsläge. Skrolla ned till sektionen med uppladdade mediafiler för artikeln. Vid de mediafiler som kan infogas ser du ett förstoringsglas, klicka på det för att visa mer information.

 

 

Klicka på länken ”infoga mediafil (sve)” eller ”infoga mediafil (eng)” (detta kan se lite olika ut beroende på hur ditt system är inställt) för att infoga en så kallad m-tagg högst upp i fulltextfältet för respektive språk. Om du vill infoga m-taggen på ett speciellt ställe i texten klickar du först ned markören där taggen skall infogas innan du klickar på länken.

 

 

Bilden visar hur det ser ut när m-taggen är infogad i textfältet. För att skapa lite luft mellan videon och efterföljande text kan du göra ett blanksteg mellan m-taggen och den efterföljande texten som bilden visar nedan.

 

 

Spara ändringen när du är klar. Nedanstående bild visar hur artikeln ser ut på sajten där m-taggen omvandlats till ett videofönster.

 

 

Observera att du måste kopiera m-taggen från fulltextfältet om du vill visa videon i ingressfältet. Du markerar då hela m-taggen och drar den in i ingressfältet och sparar sedan ändringen. Tänk på att du måste använda en sidmall som visar innehållet i ingressfältet för att videon ska kunna ses där.

 

 

På samma sätt kan du infoga både bilder och ljudfiler.