2 - BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter - Hur kan jag visa en bild direkt i ett ingress- eller textfält?
BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Hur kan jag visa en bild direkt i ett ingress- eller textfält?

OBS! Från och med version 2.2.2.x är detta förfarande förenklat. Från och med version 2.2.1.2 kan du använda ett förenklat förfarande för blogg-systemet.

Ibland vill man visa en bild i ett ingress, eller textfält. Artikeln beskriver kortfattat hur du gör. Exemplet visar hur du kan göra detta i Firefox (det fungerar inte i Internet Explorer). Det fungerar både med portfolio och nyheter.

1. Om du inte har laddat upp bilden som du vill infoga i artikeln gör du det först. Bilden som skall infogas måste vara uppladdad till en artikel i webbsystemet.

2. Logga in till administrationen och öppna den artikel som du vill klistra in bilden i, i redigerings-läge. Skrolla ned så att du har textfältet du vill infoga bilden i mitt i fönstret.

3. Öppna artikeln som innehåller bilden som skall infogas i en ny flik (det går bra med ett nytt fönster). Klicka på bilden för att se den i en större storlek. För att infoga bilden drar du den från det ena fönstret/fliken till det andra.

4. Håll ner vänster musknapp över den uppförstorade bilden och dra den upp till fliken för administrationen. Släpp inte än! Efter några sekunder öppnas fliken för administrationen (SE BILD 1). Fortsätt håll nere vänster musknapp.

5. Fortsätt att dra bilden ner till textfältet och släpp den vid det stycke där du vill infoga den (SE BILD 2). Du kan se markören under den halvtransparenta bilden.

6. Justera över och underkant genom att göra blankrader med retur-tangenten. Du skall inte behöva korrigera bildstorleken.

7. Spara ändringen.

 

BILD 1: DRA BILDEN TILL ADMINISTRATIONSFLIKEN OCH VÄNTA TILLS FLIKEN ÖPPNAS

 

 

BILD 2: FORTSÄTT DRA BILDEN NED TILL TEXTFÄLTET OCH SLÄPP DEN DÄR DU VILL HA DEN