BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Att göra en dold artikel och länka till den

Dolda artiklar syns inte i listor över verk/produkter men fungerar i övrigt ut precis som alla andra artiklar. Dolda artiklar kan användas när du redan har en artikel (huvudartikel) men vill att läsaren skall kunna klicka vidare för att se fler bilder eller läsa mer text. Dolda artiklar kan användas i portfolion och nyhetsartiklar men ej i bloggen.

Så här ser proceduren ut i korthet. (gäller portfolio)

 

 1. Skapa en ny portfolio-post och ställ in den som "avstängd" under publicering *
 2. Välj samma kategori som huvudartikeln under "kategori" **
 3. Lägg in text och bild i artikeln och spara
 4. Den dolda artikeln är klar. I nästa steg skall du skapa en länk från huvudartikeln till den dolda artikeln.
 5. Öppna huvudartikeln i redigeringsläge. Klicka på "gör intern länk" ovanför textfälten. Ett nytt fönster skall nu öppnas.
 6. Välj en artikel ur portfolion från menyn under VÄLJ UR PORTFOLIO. Du skall välja den nya dolda artikeln som du skapade i punkt 1.
 7. Skriv in en text som användaren skall klicka på i fältet under menyn VÄLJ UR PORTFOLIO och LÄNKTEXT (ex.klicka här!). Klicka på "Gör Länk".
 8. En ny sida visas med en kod som ser ut ungefär så här (obs! koden skall, till skillnad från i exemplet inte innehålla mellanslag):
  [ [ 62 # # p | | klicka här! ] ]
  Markera hela koden och kopiera den.
 9. Gå tillbaka till huvudartikeln i redigeringsläge. Klistra in koden i det textfält där du vill visa länken i huvudartikeln (förslagsvis i fältet TEXT)
 10. Spara ändringar.
 11. Kontrollera att länken fungerar genom att gå till huvudartikeln som den visas utåt och ladda om sidan. Prova att klicka på länken.

 

* fr.o.m version 2300 väljer du istället alternativet "dold"
** Du kan välja en annan kategori men den måste i så fall vara aktiv.