BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Vi kliver framåt!

Nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen av webbsystemet b-cms. Efter en tids tystnad är det nu dags att se tillbaka på de senaste två årens utveckling och berätta lite om de senaste nyheterna. Här är en översikt.

Redo för samtiden och framtiden!
I och med version 3.4 som nu rullas ut till alla användare som använder det moderna PHP-baserade systemet så är b-cms framtidssäkrat för flera år framåt. Det innebär också startpunkten för nästa generations b-cms!

Fler möjligheter till egen design
Den senaste publika versionen av b-cms som innehåller nya funktioner heter 3.3.63 och släpptes redan i början av 2023.
Vi introducerar nu en funktion som ger dig ännu mer kontroll över utseendet på dina sidor. Du som kan CSS får nu möjlighet att skriva egna stilmallar på artikel-nivå vilket gör att du kan ge varje sida en helt egen stil.

Snyggare navigering på mobilskärmar
Menyerna för vissa layouter blir nu automatiskt till en utfällningsbar ”hamburgermeny” när sidan visas på mobiler. Det ger ett mindre plottrigt utseende på små skärmar.

Bättre kontroll över din sajts sökbarhet
Nya avancerade funktioner ger dig möjligheten att definiera hur du vill att sökmotorer ska indexera dina bilder och sidor. Välj ut bilder för Googles bildsök med hjälp av ett nytt kommando för bilder och redigera filen robots.txt som bestämmer hur sökmotorer ska indexera innehållet på din sida.

Uppdateringen är tillgängligt för nedladdning och installation för alla användare som använder det moderna PHP-baserade systemet.