BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Slirandes och sladdandes: b*cms 3.3 är utrullad!

Nu kör vi! Slirandes och sladdandes med b*cms 3.3. Nytt utseende och ny ordning i förarsätet, nya funktioner för färg, typografi och layout.

Administrationen i b*cms är din arbetsplats när du jobbar med din sajt. För att du ska trivas måste den vara snygg, funktionell och lättarbetad. I takt med att jag laddat på med funktioner har administrationen tyvärr blivit allt stökigare. Version 3.3 råder bot på oredan för att göra din arbetsprocess lite lättare **.

Men det är inte allt! Flera nya verktyg är på plats (och på gång) för att underlätta ditt arbete. Du som gillar att finlira med färgerna kommer att älska den nya färghanteringen. Du som behöver sortera om ett stort antal bilder kommer bli hjälpt av dra-och-släpp storteringen. Typografin har kompletterats med möjligheten att sätta valfria rubriker i versal stil. Och till detta kommer nya sidmallar och sidmalls-inställningar som ger dig fler möjligheter att göra din sajt snyggare, t.ex. tumnaglar med begränsat bildförhållande. Fler inlägg om nyheterna kommer fortlöpande under hösten!

Du har väl förresten inte missat nyheten att jag nu erbjuder b*cms som abonnemang? En billigare lösning för dig som inte behöver eget webbhotell och som vill köra igång på egen hand. Just nu kostar det 625 kr per år + 625 kr i uppläggningsavgift (priser inkl. moms).

 

Nya och förbättrade funktioner från version 3.2.28 till 3.3.07

  • Förbättrat gränssnitt för administrationen med bättre strukturerad meny, ökad läsbarhet och fler hjälpavsnitt
  • Förenklad hantering av färginställningar som gör det lättare att laborera med färger och att spara egna färgscheman.
  • Nytt typografiskt verktyg: sätt olika rubriktyper i versal text.
  • Utökade möjligheter att påverka detaljer rörande sidmallarna för kategori-sidor och artiklar
  • Bestäm hur många bilder som skall visas per rad i gallerier
  • Bestäm om ingress skall visas under bilder i gallerier
  • Välj konforma tumnaglar med möjlighet att ställa in ett fast bildförhållande ned till en hundradels procent både på kategorier och artiklar
  • Ny sidmall med tumnagelbilder i rutmönster och rubrik vid hovring över bilderna som ger mer fokus till bilderna
  • Sortering av bilder och mediafiler för vissa typer av artiklar med drag-and-drop.

 

** B*cms 3.3 är tillgänglig för dig som använder version 3. Uppdateringen laddas ned automatiskt och kan installeras när du loggat in till administrationen. Uppdateringen omfattar sju installationspaket: 3.3.01-07 och jag rekommenderar att du installerar alla innan du börjar jobba.