BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Nyheter i version 2400: utseende

Nu när b*cms 2400 är i produktion är det dags att presentera några av nyheterna i detalj. Inställningarna för färger och typsnitt är kanske det som är mest intressant för dig som användare (du hittar inställningen under Inställningar > Utseende). Här kan du styra färgsättningen på din b*cms-sajt i detalj. En nyhet är att du kan ställa in färger också för linjer.

Till din hjälp har du ett antal förinställningar i den högra kolumnen. Det är bara att klicka på ”använd” för en förinställning och spara ändringarna och din sajt får ett helt nytt utseende!

En efterfrågad nyhet är möjligheten att själv ställa in typsnitt. Från och med denna version kan du välja vilken typsnittsfamilj du vill använda för brödtext och rubriker, och hur stort typsnittet skall vara. Du kan också ange ett eget typsnitt som då läggs längst fram i den valda familjen. Finns inte det egna typsnittet på besökarens dator används istället det första typsnittet i familjen.

Till sist har avancerade användare i version 2400 fått ett större fält för egen CSS-kod som kan användas för att finjustera layouten och utseendet.

 

En b*cms-användare som skapat ett utsökt eget färgschema är Charlotte Enström. Om ni vill se vad man kan åstadkomma med inställningen för utseende rekommenderar jag att ta en titt på hennes hemsida.