b*cms - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Betatestning av version 2300

2013-05-15 23:36:50

I år duggar de nya versionerna av b*cms tätt. Version 2300 är lite mer än en vanlig "underhålls-version" som innehåller några intressanta nyheter. Den kommer att beta-testas ett tag innan den släpps för produktion men några av de nya funktionerna ingår i den sista versionen i 2200-serien som bland annat används av Falkenbergs konstskolas online-galleri (http://kpn-galleri.se/). Här är en lista på uppdateringarna i den senaste versionen.

 

Uppdaterade sidmallar

Sidmallen för stora bilder har fått nya funktioner som gör att man nu kan se tumnagelbilder i underkant vilket underlättar navigationen. Sidmallen som visar menyn till vänster om huvudinnehållet har fått en bättre layout.

Stilmallar

Stilmallarna och speciellt rubrikerna har finjusterats och städats upp. I inställningen för utseende kan du nu välja färg också för de linjer som finns vid meny och sidfot. Där finns också nya förinställningar för färgval.

Startsidan

Startsidan kan nu visa senaste bloggposter för dig som har en sådan, samt länk till bloggens RSS-flöde.

Åtkomst till sidor och kategorier

En hel del arbete har lagts ned på att förbättra möjligheterna att stänga av hela sajten eller delar av den inklusive sidor och kategorier. På sidnivå kan man nu t.ex. välja att dölja sidor som kan visas med rätt länk eller att helt stänga av dem.