BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Leverans!

2013-03-11 23:10:07

Nu är version 2220 av b*cms slutligen i produktion. Nu börjar äntligen höstens ändringar av det s.k. ramverket som är b*cms motor att manifestera sig i fler användbara funktioner och här tänkte jag bara kort presentera de viktigaste nyheterna. Jag kommer att gå igenom hur du använder de nya funktionerna mer i detalj på bloggen framöver.

 

Blogg

Bloggfunktionen som släpptes förra året har fått en ordentlig genomgång. Några problem med layouten har korrigerats - som t.ex. arkivet. Nu kan dina besökare också klicka på like-knappar för Facebook för varje artikel. Om du vill lyfta fram din blogg kan du ställa in så att besökaren kommer direkt till bloggen efter entrésidan.

Enklare infogning av bilder

Om du använder bloggfunktionen är du beroende av att snabbt och enkelt kunna lägga in bilder och videofiler i textfält och nu kan du göra det med ett klick. Funktionen kan användas även i nyheter och i portfolion.

Förenklade adresser till sidor

Med så kallade "permalänkar" blir det tydligare vilken sida du är på. B*cms har nu permalänkar för startsida, info, cv och kontakt.

Snygga till ditt cv!

Många är vana vid att formatera sina cv:n med tabbar för att skapa luft och ordning i textmassorna. Nu kan du få en liknande effekt genom att använda listor i profilens cv-fält.

Uppdaterad profilsida

Profilsidan har också den fått en rejäl genomgång. Nu bläddrar du mellan olika tabbar för att ändra i text, bild och login.

Nya sidmallar

En ny sidmall finns i den här versionen som kombinerar små tumnagelbilder med möjligheten att se texten om verket/produkten först. Speciellt lämpligt för kategorier där du vill att besökaren skall läsa texten innan man börjar leka runt bland bliderna.

Meny och kategorier

Du måste nu publicera hela menyn om du gör ändringar som påverkar den. Detta för att du skall kunna genomföra flera ändringar och publicera dem samtidigt när du är nöjd, men också för att det snabbar upp visningen av sidorna över lag.

 

En överblick över ändringarna i alla tidigare versioner hittar du här.