BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Mallkraft - arbete pågår

Sedan CSS introducerades för en herrans massa år sedan (10?) så har webbutvecklare strävat efter att separera innehåll och layout, och att formge sidor med hjälp av mallar för att göra designarbetet mer flexibelt. När det gäller b*cms var det behovet från början ganska litet men i och med att systemet blivit alltmer komplext och önskemålen mer specifika så har detta ändrats. Dessutom är min ambition med det här systemet att så många funktioner som möjligt skall kunna styras av användarna. På så sätt kan jag också hålla nere priset på mina paket på en rimlig nivå. Under det senaste året har jag därför arbetat på flera fronter med att separera funktionalitet och layout och att optimera och slimma koden så mycket som möjligt.

Den senaste utvecklingsversionen av systemet tar ett stort kliv framåt i det hänseendet. I och med att layouten i allt högre grad baseras på separata sidmallar kan man på ett enkelt sätt skräddarsy designlösningar för olika behov. Den nya versionen finns inte ute ännu, men ett exempel på en skräddarsydd mall kan ni se på den här sidan på min webbplats Docs. Jag kommer med fler exempel när den nya versionen testats ordentligt och är i produktion.

Av de nya webbplatser som använder b*cms vill jag lyfta fram Teater Mutation i Malmö och konstnären Camilla Bergman som får representera två helt olika temperament.