BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Mobilisering!

Efter några månaders arbete och testning är en mobilanpassad version av b*cms äntligen färdig att rullas ut till användarna! Anpassningen innebär att layouten ändras automatiskt för mobiler och mindre skärmar och att innehållet i de flesta fall flödar nedåt och blir skrollbart.

Uppdateringen är tillgänglig för alla som har det nya Php-baserade systemet (version 3.0 och uppåt) och fungerar för i princip alla tillgängliga layouter utom de sällan använda vertikala menyerna.

Denna första version av mobilanpassningen har sina begränsningar: layouten för mobilen blir inte lika varierad som i den normala versionen, och vissa element kommer försvinna i mobilversionen. Så hur ser det ut? Titta på den här sajten i din mobil så får du veta!

Mobilanpassningen kommer inte fungera perfekt på alla sajter, av olika anledningar, och därför måste man välja den (opt-in) i inställningarna. Anledningen till varför det inte ser bra ut kan vara flera: att du har en logga eller meny som inte omvandlas på ett bra sätt, att du har specialinställningar som inte fungerar bra med mobilversionen, eller en layout som måste finjusteras. Jag kommer att fortsätta slipa på kanterna under våren.

Läs mer här hur du gör för att få en mobilanpassad b*cms sajt.