BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Regeneration!

Det kommer en tid när alla typer av system måste förnyas och nu är det dags även för b*cms att ta ett kliv in i nästa generation. Inte nog med att det byter kostym, det byter också garderob. Det återfödda cms-et som vi i brist på bättre kan kalla för "b*cms 3" kommer att vara byggt på Php och MySql och lämnar därmed windows-plattformen bakom sig. Vi hade en fin tid men det är dags att gå vidare!

Bortsett från denna system-mässiga makeover kommer b-cms i stort sett vara sig likt. Nåja, vissa funktioner som nästan inte används alls, eller som har spelat ut sin roll, kommer att försvinna, men den som redan använder b*cms behöver inte oroa sig. Det kommer att fungera precis lika smidigt som tidigare att arbeta med b*cms och jag kan därtill utlova att det nya systemet kommer att innebära en rad förbättringar. Nuvarande sajter kommer undan för undan att flyttas över till den nya plattformen i takt med att webhotellen byter ut sina gamla servrar, med start under hösten. 

Här är några kortfattade noteringar om de viktigaste ändringarna för de webbplatser som uppgraderas till den nya generationens b*cms 3.

  • Adresserna till kategorier och artiklar är konstruerade på ett annat, mer läsarvänligt sätt (så kallade perma-länkar). Om någon klickar på en gammal länk så kommer man automatiskt i de flesta fall att komma till samma sida som tidigare. Länkar i Google-sökningar etc skall alltså inte påverkas.
  • Det nya systemet har ett "halvautomatiskt" uppdateringssystem. När du loggar in till administrationen så kommer systemet att kolla efter de senaste uppdateringarna och ladda hem dom åt dig. Finns ny uppdateringar så ser du det i den gula rutan överst och kan klicka för att slutföra uppdateringen när du känner för det. Uppdateringen installeras alltså inte förrän du klickar på länken.
  • Video och ljudfiler visas nu i bildgallerierna i artiklarna.
  • På startsidan kan du nu visa ett bildgalleri eller en video istället för den stora bild som varit det enda alternativet tidigare. Inställningen görs på inställningssidan för startsida.
  • Funktioner som försvinner pga att de är lite använda eller utdaterade rent tekniskt är: RSS, gamla profil-relaterade funktioner.
  • Funktioner som ännu är under arbete och kommer att inkluderas i det nya systemet är: länksida, videosida, tillägget b*shop och avancerade access-funktioner.