BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*cms 2600 i produktion

2014-12-03 01:28:46

B*cms är kanske inte den perfekta julklappen (eller?), så ni kan vara fullständigt lugna över att släppet av den nya versionen av b*cms inte har ett dugg med julen att göra. Däremot innehåller den en rad nya funktioner och förbättringar som jag inte kan vänta med att berätta om. Här är ett axplock av nyheterna i b*cms för både version 2500 och 2600.

 

Profilen har genomgått en rejäl renovering. I det nya profilsystemet kan du sätta detaljerade behörigheter för specifika användare till kategorier och artiklar vilket behövs om ni är många skribenter på sajten eller om du vill bjuda in gästskribenter. Det gamla profilsystemet kan fortfarande användas för den som är van med det.

Inställningarna för kategorier och meny finns också i en ny version som med fördel används tillsammans med den nya profilen. Du kan nu ha externa länkar till andra sajter direkt i menyn. Det har också tillkommit några nya menyval för den som vill ha mer kontroll över hur menyn ser ut.

Filer och media har fått en egen inställningssida där du bland annat kan välja att lägga lite skärpa på dina bilder eller hur många bilder som skall visas per rad på kategori-sidor.

Bilder kan numera deaktiveras vilket är bra om du vill stänga av dom tillfälligt.

Under året har jag gjort en del tester med s.k. webbtypsnitt som dramatiskt förbättrar möjligheten att ha egen typografi på nätet. Nu är den funktionen helt integrerad med administrationen, men finns än så länge bara som dold funktion.

Den som behöver ett b*cms som kan administreras helt på engelska behöver inte vänta länge till. Det är på gång men finns redan nu som ett alternativ för den som kan stå ut med att bara en del av sajten är översatt.

Från och med 2600 kan du göra inställningar för e-post för till exempel anmälningsformulär till nyhetsbrev, b*mass och b*shop.