BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Enter: version 2500 (och andra nyheter)

Den senaste versionen av b-cms, kallad 2500, har varit i produktion under våren. Det är en underhållsversion som konsoliderar tidigare ändringar och fixar flera buggar i tidigare system. Den innehåller alltså inte några stora nyheter när det kommer till funktionalitet men förbereder däremot för en del intressanta kommande funktioner.

Flerspråkig administration: i takt med att jag fått fler kunder som inte har svenska som sitt första språk har det blivit dags att också göra administrationen flerspråkig och jag hoppas kunna ha en engelskspråkig version av administrationen färdig till i början på nästa år.

Egna typsnitt: en trevlig funktion som har utvecklats för webben på senare år är möjligheten att kunna använda egna typsnitt. Det är en funktion som ännu inte har standardiserats och det kan därför vara stor skillnad mellan olika webbläsare. Jag planerar trots detta att erbjuda möjligheten i nästa version av b*cms. Faktum är att du troligen just nu ser den här hemsidan med typsnittet Open Sans som inte är ett standardtypsnitt.

Två konstnärer som nyligen har valt att använda b-cms för sina hemsidor är Sookyoung Huh som är baserad i London och bland annat driver utställningsprojektet Fragment_s och Matilda Höög som arbetar i huvudsak med video. Se deras arbeten på matildahoog.com och sookyounghuh.com

Ha en fortsatt skön sommar!