BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Vad är en blogg?

Bloggen har haft en fantastisk utveckling sedan den började dyka upp i medielandskapet för cirka tio år sedan. Inte minst har det inneburit att skrivande och publicerande blivit ett slags folkrörelse som involverar människor med de mest varierande intressen.
 En blogg är i princip en internetbaserad publiceringsplattform som drar nytta av vissa typer av tekniska standarder för att underlätta spridning av innehåll, framför allt via RSS som är ett XML-format som kan användas av en rad olika program och onlinetjänster. Varje gång du publicerar en bloggpost på b*cms så uppdateras en RSS-fil med de senaste artiklarna. Dina läsare kan importera RSS-filen kan till olika s.k. RSS-läsare (som t.ex. Google reader) vilket innebär att de ser när din blogg uppdateras med nya poster i realtid.

I b*cms finns tre så kallade RSS-flöden: för de senaste nyheterna, de senaste posterna i portfolion och de senaste bloggposterna.

 

 

Om du vill sprida information om din blogg kan du anmäla den till olika tjänster som t.ex. bloggportalen.se eller "pinga" dina artiklar till Twingly.se eller nyligen.se. Med "pinga" menas att du informerar tjänsten om att du precis publicerat en bloggpost. Det finns en massa olika tjänster på nätet som är användbara för att "dra trafik" till din hemsida. Om du använder Facebook kan du t.ex. se till att dina bloggpostningar publiceras automatiskt på din timeline genom att använda t.ex. Networkedblogs. Möjligheterna är kort sagt oändliga.

Om du vill att dina läsare skall kunna kommentera det du skriver så är tjänsten Disqus integrerad med b*cms blog. Du skapar ett konto på Disqus, registrerar en sajt och anger i b*cms inställningar för meny och kategorier sajtens s.k. disqus-namn. Det finns massor med inställningar du kan göra för dina kommentarsfält i Disqus s.k. dashboard, t.ex. om kommentarerna skall förhandsgranskas eller modereras på annat.sätt.

Lämna gärna en kommentar på det här inlägget nedan, om inte annat bara för att se hur det fungerar.

Posted: 2012-08-31 19:12:09
blog comments powered by Disqus