BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Logga på och cacha av!

Att inte ändringar av färger och typografi inte alltid syns direkt utan kräver krångliga omladdningar och tömningar av det s.k. "cacheminnet" i webbläsaren har varit frustrerande för dom som vill jobba mycket med utseendet på sina sajter. Men nu, med version 3.3.34, finns en lösning på plats.

Vad är cacheminnet?

När du öppnar en hemsida så sparas en kopia av sidan på din dator. Nästa gång du surfar in på sidan öppnas din lokala kopia först. På så sätt behöver du inte hämta hela sidan från internet varje gång du besöker sidan. Det går mycket snabbare. Men om sidan har ändrats så hämtas automatiskt den nya versionen. Men inte alltid! Problemet är att vissa webbläsare struntar i om det kommit nya versioner. Speciellt när det gäller vissa komponenter som en hemsida använder sig av. Istället fortsätter den envist att visa den gamla versionen. Det har varit ett problem som varit speciellt tydligt med webbläsaren Chrome. 

Den nya versionen löser problemet på följande sätt:

När du loggar in i administrationen så stängs chacheminnet av för de filer som används för att visa egna inställningar för färger och typografi på hemsidan. När du gör en ändring av egna färger eller typografi så laddar du om hemsidan för att se ändringarna direkt.

Så fort du loggar ut igen så återgår systemet till att spara filerna i chacheminnet.

För i grund och botten är cacheminnet något bra eftersom det går snabbare att surfa omkring på sidorna när hemsidan inte behöver hämta allt material från internet hela tiden.

Posted: 2019-03-28 19:02:23
blog comments powered by Disqus

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.
ARKIV