BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Kryptera! Bättre säkerhet med Let's Encrypt

Det har väl inte undgått någon att frågan om nätsäkerhet blivit allt viktigare för hemsidesägare såväl som användare. Hoten mot en enskild hemsida kan se ut på många olika sätt och webbutvecklare och webhotell måste hela tiden vara på alerten i den dragkamp som pågår med hackare och nätbedragare.

B*cms har hittills varit förskonat från seriösa intrångsförsök. Delvis beror det nog på att systemet har så få användare att det därmed flyger under radarn för dom som vill orsaka kaos. Däremot har några av de webhotell vi använder varit utsatta för intrång vilket ställt till problem för ett par sajter. Det har i sin tur lett till att vi ökat säkerheten på olika sätt.

Nästa steg i säkerhetstrappan är att införa krypterad trafik. Det har hittills varit dyrbart för användarna och stoppar bara 5-10% av intrångsförsöken. Men nu kommer det tjänster som gör att webhotellen kan erbjuda s.k. HTTPS-certifikat som krypterar innehållet när det skickas över internet. Det minimerar risken för "avlyssning" på nätet och att någon försöker göra onda saker med de filer som skickas över internet. Let's Encrypt är en sådan tjänst som nu glädjande nog stöds av både Loopias företagspaket och Binero. I ett första steg kommer vi nu införa certifikat med Let's Encrypt för våra abonnemangskunder.

Stay safe!

 

Posted: 2019-01-18 12:39:38
blog comments powered by Disqus

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.
ARKIV