BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Omsortering av mediafiler förenklad!

Tidigare har det tagit lite tid att sortera om bilder i artiklar. Med version 3.3 har du möjlighet att sortera om bilder och mediafiler med drag-och-släpp, vilket är mycket behändigt om du har många mediafiler som måste sorteras om och du vill ha en specifik ordning. 

Den här funktionen kan användas för alla artiklar som använder bildgallerier (alltså ej bloggposter eller vissa sidmallar). Observera att det bara är aktiva bild och mediafiler som kan sorteras, dvs de som visas i galleri, samt att du skriver över dina gamla inställningar när du sparar. Du kommer även fortsättningsvis kunna sortera manuellt med nummer.

 

Så här använder du funktionen:

1. Om funktionen är tillgänglig för artikeln kommer du att se följande länk i filhanteraren för den artikel du valt att ändra. Klicka på SORTERING >> för att komma till sorterings-sidan (se bild 1)
2. Dra och släpp bilderna tills du är nöjd med ordningen och klicka sedan på ”SPARA SORTERINGEN”  (se bild 2)
3. Kontrollera på sajten att sorteringen blev den du eftersträvade.

 

BILD 1: Om funktionen är tillgänglig för artikeln kommer du att se länken SORTERING >>

 

 

BILD 2: Dra och släpp bilder för att sortera om och spara sorteringen genom att klicka på den blå knappen. När du fått svar att sorteringen lyckats kan du klicka på BILDER, eller förhandsgranska artikeln för att se hur det blev. Notera dock att sorteringsfunktionen visar både bilder, video och ljud eftersom dessa också ingår i gallerier.

Posted: 2017-09-21 16:09:07
blog comments powered by Disqus

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.
ARKIV