BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Om säkerhet och säkerhetstänk

Under senare år har det blivit uppenbart för alla som har en närvaro på nätet eller använder e-post att alla internetbaserade tjänster är sårbara för hackare och att hoten kan manifestera sig i allt från vandaler och spammare till mer allvarliga hot där hackare försöker kidnappa ens data eller använda ens dator för sina skumraskaffärer.

Inte heller b*cms har varit befriat från digitala sabotörer, tyvärr. Ett par b*cms-sajter har utsatts för en typ av sabotage där hackarna utnyttjat svagheter för att plantera länkar till webshoppar med piratkopierat material. Sajterna har fungerat som vanligt vilket gjort sabotaget svårt att upptäcka. Även om denna typ av intrång kan verka oskyldigt så bör det åtgärdas omedelbart så att inte andra sajter infekteras.

För att försvåra den här typen av intrång, och snabbare kunna upptäcka och oskadliggöra dem när de inträffar, så har jag vidtagit en rad åtgärder i de senaste versionerna av b*cms. De större webhotellens säkerhetsavdelningar är också ofta snabba att upptäcka infektioner. Men du behöver också göra en insats för att göra din sajt säkrare.

1. Installera de senaste uppdateringarna. Den nya versionen av b*cms laddar hem de senaste uppdateringarna åt dig, men du måste själv uppdatera dem. Detta gör du när du loggar in på administrationen (se "gula rutan" i bilden nedan).

2. Om du ser en rosafärgad ruta som den nedan när du loggat in så behöver du se över och uppdatera din profil. Ange en e-postadress som du använder ofta för att kunna återställa lösenord. Och spara om lösenordet om så behövs.

3. Använd bra lösenord: gärna ett långt lösenord som blandar stora och små bokstäver, och som innehåller siffror och gärna också några andra tecken (se under profil vilka tecken som är tillåtna). Spara lösenordet i en textfil på din dator eller skriv ut det så att du kan hitta det lätt om så behövs.

 

Posted: 2017-05-16 14:04:43
blog comments powered by Disqus

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.
ARKIV