BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Årets sista uppdatering: ny version av textredigeringsvertyget TinyMce

Så här i årets sista skälvande veckor rullar jag ut den sista uppdateringen för året. Och det är en rätt viktig historia. Sedan länge har textredigeringsverktyget TinyMce varit intregrerat med b*cms. Verktyget har gjort att man kunnat formatera vissa textfält med t.ex. fetstil, kursiv stil och listor. I och med version 3.2.09 av b*cms installeras version 4 av TinyMce.

Den nya versionen är lite långsammare att ladda men innehåller många fler funktioner än den tidigare 3:an, som t.ex. redigering av bilder som är inbäddade i textfälten, tabeller, med mera. Du slipper också "tvätta" text innan du klistrar in den.

Om du ändå föredrar version 3 så går det att välja den versionen i inställningen för webbplats. Du kan också stänga av TinyMce helt, vilket kan vara användbart för vissa sajter och i vissa situationer.

 

BILD 1: valmöjligheter för TinyMce i webbplatsinställningar

 

 

BILD 2: knappar och menyval för TinyMce 4. Den övre menyraden innehåller avancerade funktioner och plugins av olika slag, medan knappraden ger snabb tillgång till vanliga textredigeringsverktyg.

 

BILD 3: redigeringspanel för inbäddade bilder visas ovanför bilden när du klickar på den. Där kan du rotera bilder mm. Skala om bilden genom att dra i de små rutorna i hörnet.

 

BILD 4: TinyMce har en rad avancerade redigeringsalternativ för inbäddade bilder som du når med via redigeringsknappen i bildredigerings-listen. Här kan du beskära, skärpa upp eller ljusförändra bilden. Ändringarna sparas bara i textfältet. De bilder du har under filer/media ändras inte.

 

Posted: 2016-12-17 22:22:15
blog comments powered by Disqus

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.
ARKIV