BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Några av de viktigaste nyheterna i b*cms 3

Här är några kortfattade noteringar om de viktigaste ändringarna för de webbplatser som uppgraderas till den nya generationens b*cms 3.

- Adresserna till kategorier och artiklar är konstruerade på ett annat, mer läsarvänligt sätt (så kallade perma-länkar). Om någon klickar på en gammal länk så kommer man automatiskt i de flesta fall att komma till samma sida som tidigare. Länkar i Google-sökningar etc skall alltså inte påverkas.

- Menyalternativen PORTFOLIO, NYHETER och BLOGG i administrationen har ersatts med ARTIKLAR. När du klickar på artiklar kan du se alla kategorier som används. När du klickar på en kategori ser du alla artiklar som är kopplade till kategorin. NYHETER och BLOGG räknas här också som kategorier. 

- Även KONTAKT, INFO och CV som tidigare var knutna till profilen räknas nu som "kategorier" och "artiklar" som du hittar under ARTIKLAR i administrationens meny.

- Det nya systemet har ett "halvautomatiskt" uppdateringssystem. När du loggar in till administrationen så kommer systemet att kolla efter de senaste uppdateringarna och ladda hem dom åt dig. Finns ny uppdateringar så ser du det i den gula rutan överst och kan klicka för att slutföra uppdateringen när du känner för det. Uppdateringen installeras alltså inte förrän du klickar på länken.
När du kört en uppdatering, klicka på "hem" i menyn för att kolla om det finns fler uppdateringar. När alla uppdateringar är genomförda står det "no updates available" eller liknande.

- Video och ljudfiler visas nu i bildgallerierna i artiklarna.

- På startsidan kan du nu visa ett bildgalleri eller en video istället för den stora bild som varit det enda alternativet tidigare. Inställningen görs på inställningssidan för startsida.

- Funktioner som försvinner pga att de är lite använda eller utdaterade rent tekniskt är: RSS, gamla profil-relaterade funktioner.

- Funktioner som ännu är under arbete och kommer att inkluderas i det nya systemet är: länksida, videosida, tillägget b*shop och avancerade access-funktioner. 

Posted: 2015-09-29 12:57:12
blog comments powered by Disqus