BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Politicized - ny exempelhemsida

Exempelsajten Politicized visar vad man själv kan göra med egna inställningar för layout och färger. Sajten använder typsnittet Works och en egen färginställning.

Sajten använder en så kallad "splash", eller "entrésida" som visar en bild, sajtens titel och en alternativ text. Från administrationen kan man ställa in antal sekunder innan man kommer vidare till nästa sida, ladda upp bakgrundsbild och lägga till text.

 

I administrationen kan du välja mellan en handfull olika sidmallar som bestämmer hur bred baslayouten skall vara, om den skall vara centrerad eller vänsterställd och vilken meny som skall användas. Den här sajten har menyn överst bredvid sajtens titel

 

Startsidan används för att ge dina besökare ett första intryck av hemsidans innehåll. Här visas de senaste nyheterna eller bloggposterna, en stor bild eller video och länkar till dina sidor på sociala media. Du kan också ha en kort text här om din verksamhet.

 

 

En nyhet är att du kan puffa för specifika kategorier på startsidan.

 

För de kategorier och artiklar som utgör merparten av innehållet på en b*cms-sajt kan du göra en rad olika inställningar. Du kan t.ex. välja mellan ett antal olika sidmallar, bestämma hur många bilder som skall visas i bildgallerier med mera. Den kategori som visas nedan använder en sidmall för bildgalleri med en kort ingress under varje bild.

 

Posted: 2015-09-09 14:05:24
blog comments powered by Disqus