BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Här är karusellen!

En del bildgallerier på nätet brukar kallas för karuseller, vilket anspelar på gamla diabildsprojektorer där bilderna satt i en cirkel och matades fram automatiskt. Karuseller är ett bra sätt att visa en serie bilder utan att man behöver scrolla och lämpar sig väl för startsidor där man vill ge besökaren en snabb överblick över vad hemsidan handlar om. Nu finns karusell som alternativ för startsidan också i b*cms!

 

 

Det finns en mängd olika bildgalleri-program därute men efter att ha testat runt lite fastnade jag för BQworks Jquery-plugin Slider Pro som är både snyggt och flexibelt. Karusellen i b*cms hämtar sina bilder från en utvald artikel i portfolion. Du kan välja en befintlig artikel eller skapa en dold artikel speciellt för karusellen och ladda upp bilder till den.

När du är klar med den nya artikeln och har laddat upp bilder till den eller valt ut en befintlig artikel går du till inställningar > startsida och skrollar ner en bit till rubriken Puff-media (1). Välj en artikel under rubriken ”SLIDES: Choose one article from portfolio” och spara ändringen. Kontrollera också att puff-media är valt i listan över sidelement.
Du kan också välja en video som visas på startsidan högst upp under menyn.

 

 

Notera: om du valt en video för puff-media så kommer den att visas istället. Väljer du varken bildspel eller video visas en uppladdad bild.

Notera: bild-caption och länk används inte av bildspel. Om du vill ha bildtexter så kan du göra det för varje bild i filhanteraren.

Notera: bilderna kommer att beskäras för att passa in i karusellens format. För bäst resultat, välj bilder med samma format i bildförhållande 3:2.

Posted: 2015-07-20 12:00:45
blog comments powered by Disqus

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.
ARKIV