BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Finliret: att ändra antal bilder i en rad

Ibland vill man finlira lite med inställningarna för att hemsidan ska visa sig från sin bästa sida. Sedan version 2500 finns en egen sida för att finlira med inställningar som gäller filer och media.

 Här kan du bland annat bestämma hur många bilder som skall visas på sidor som visar ett antal artiklar i en kategori som visas som ett bildgalleri, med den sidmall som kallas för "små bilder". Ett bildgalleri kan se ut som exemplet nedan. Här visas tre artiklar per rad.

 

För att ändra antalet bilder per rad anger du helt enkelt en ny siffra på inställningssidan för filer och media under "Antal bilder i rad" och sparar. Ladda om den sida som du ville ändra och se resultatet direkt. Tänk på att den här inställningen ändrar alla sidor som har sidmallar med små bilder för kategori-sidan.

 

På den här sidan finns också inställningar för bild- och uppladdningskomponenter som kan behöva ändras beroende på vilken typ av server din hemsida ligger på. Detta är avancerade inställningar som du inte bör röra om du inte vet exakt vad du gör.

 

Posted: 2015-04-09 18:13:16
blog comments powered by Disqus