BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Nyheter #3: permalänkar

 

Så kallade ”permalänkar” (eller mer korrekt: "människoläsbara uri:er", eller rätt och slätt ”slugs”) har varit en del av webben ett tag, så nyheten att b*cms numera använder sådana är ju tyvärr inte direkt någon sensation.

Däremot är det bra att denna uppdatering äntligen blir av! Permalänkar gör det lättare att förstå innehållet på en sida bara genom att läsa länken. Och eftersom Google gillar permalänkar så kan de ge dig draghjälp för att få fler besökare till specifika artiklar. Dessutom, och detta är inget ovidkommande argument, så tycker i alla fall jag att det ser det snyggare ut när det står http://b-cms.com/article/Om-b-cms-i-korthet i webbläsarens adressfält, istället för en radda tecken och siffror. Baksidan med att använda permalänkar är att du måste ha unika rubriker på alla artiklar, oavsett om de kategoriseras som nyheter, portfolio och blogg och att du inte bör ändra rubrikerna i efterhand.

Om du uppdaterar ett b*cms-system så kommer dina gamla länkar att peka om mot de nya permalänkarna, vilket innebär att länkar till din sida från andra hemsidor inte kommer att försvinna eller bli brutna.

Posted: 2015-01-26 11:59:20
blog comments powered by Disqus