BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Nyheter #2: b*cms som samarbetsprojekt

 

Kan man använda b*cms i samarbetsprojekt som kräver begränsad access för gästskribenter eller separat inloggning? Absolut!

Möjligheten har visserligen funnits sedan några år tillbaka men i och med förbättringarna i version 2600 så har b*cms fått mer avancerade funktioner för samarbeten som kräver flera administratörer och innehållsproducenter.

I systemet finns två nivåer av access för att redigera innehåll: som administratör eller begränsad användare. Administratörer har tillgång till alla inställningar, profiler och artiklar medan den begränsade användaren bara kan redigera artiklar som denne fått tillträde till av en administratör. Som administratör kan du skapa så många administratörer och begränsade användare som du behöver för att kunna sköta arbetet med webbplatsen.

För den enskilde konstnären har dessa nyheter kanske ingen större betydelse men det kan underlätta betydligt för samarbetsprojekt, företag, institutioner och andra organisationer.

 

Vanliga scenarion för användande av profiler och begränsning av access:

Du vill bjuda in en gästskribent som själv ska lägga upp sitt material och kan då skapa en profil för den skribenten och ge tillträde till utvalda artiklar (eller alla artiklar inom en specifik kategori) som skribenten kan fylla med material och publicera.

Ett liknande scenario är om du administrerar sajten inom en organisation där alla medlemmar/anställda/studenter skall få en egen artikel som de och ingen annan skall kunna redigera själva. I så fall måste varje skribent ha en egen profil och få en tillgång till ”sin” artikel. OBS! Administratörer kan alltid redigera alla artiklar, även de som är begränsade.

Ni är flera medarbetare som skall jobba med hemsidan samtidigt. Ni kan inte dela på en login eftersom en profil bara kan vara uppkopplad mot systemet på en dator, så ni behöver ha var sin profil med administratörs-status och kan då jobba på allt material samtidigt (även andras profil-information).

Posted: 2015-01-25 12:49:50
blog comments powered by Disqus

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.
ARKIV