BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Hur snabbt går det att göra en hemsida med b*cms?

Ibland får jag frågan hur snabbt det går att göra en hemsida. Tyvärr är det enda rimliga svaret att det beror på hur mycket tid man vill lägga ned på att förbereda och lägga upp sitt material. Att installera och konfigurera ett b*cms system så att det är färdigt för användning kan göras på ca 4-6 timmar om webhotellet är beställt och betalat och jag har fått alla uppgifter som behövs. Ibland går det till och med snabbare än så. Om webhotellet med en ny domän måste beställas först så får man räkna med att lägga på 1-3 dygn för att betalningen skall gå igenom och domänen registreras. Om domänen måste flyttas kan det ta ytterligare några dagar.

Däremot kan det ta längre tid än man tror att förbereda bilder och texter och lägga upp dem i systemet och när man planerar sin hemsida kan det därför vara bra försöka beräkna hur mycket tid man vill lägga ned för att få ut en första version. Den som vill ha ut sin sida snabbt bör kanske överväga att begränsa omfånget på materialet genom att lägga upp det viktigaste först för att sedan komplettera med mer material efterhand.

Det är också av denna anledning som bearbetning och uppladdning av material inte ingår i mitt baspaket. Det är helt enkelt omöjligt att förutsäga hur lång tid det kommer att ta. Om man vill få hjälp med materialet går det förstås utmärkt - det är bara att kontakta mig för en offert.

Till sist vill jag tipsa om en ny b*cms-sajt som nyligen sett dagens ljus och som tillhör konstnären Cecilia Enberg.

 

Posted: 2013-02-24 16:55:00
blog comments powered by Disqus

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.
ARKIV