BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

b*blogg

Här kan du läsa mer om utvecklingen av b*cms och relaterade nyheter.

Version 2220b i beta

 

Efter förra årets grundliga genomkörare av b*cms är det nu dags att ta ytterligare en version av detta eminenta webbsystem i produktion. Och vilken sajt är inte mest lämpad att testa den senaste versionen på än just denna? I denna första bestaversion - "revision b" - har jag fixat en del buggar som hängt kvar i det gamla systmet, inte minst i blogg-funktionen.

Administrationen har också fått några förbättringar. För det första är det nu mycket enklare att infoga bilder och mediafiler direkt i löpande text. Borta är det krångliga drag-släpp - i stället är det bara att ställa markören i textfältet och klicka på en länk till den bild som ska infogas. Till detta kommer en ny och mer överblickbar profilsida.

Jag har också börjat att införa så kallade "permanenta länkar" i systemet vilket ska göra länkar till artiklar mer sökvänliga.

Jag avslutar förstås med en rekommendation att besöka den senast släppta b*cms-sajten som ägs av psykologen, forskaren och musikern Fred Saboonchi som jag haft en rad givande samarbeten med genom åren.

Jon Brunberg

Posted: 2013-02-09 22:05:53
blog comments powered by Disqus