2 - BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter - Gott Nytt År!
BCMS - hemsida för konstnärer / kulturproducenter

Gott Nytt År!

2011 var året då b*cms tog klivet från att vara ett tämligen enkelt, billigt och snyggt system för att visa innehåll på webben till att bli ett mer komplext och flexibelt webbpubliceringssystem med många alternativ för den som vill ha mer kontroll över sin hemsidas utseende och funktionalitet. Jag har lagt till publicering med RSS, fler delningsfunktioner, förbättrad hantering av video och mediafiler, bättre kontroll över start- och entrésidor och egna supportsidor bara för att ta några exempel.

Här är några nya sajter som använder de senaste versionerna av b*cms: konstnärerna Maria Lindström och Jannicke Låker och fotografen Edvard Koinberg.

En nyhet som kanske förtjänar lite extra uppmärksamhet är möjligheten att plugga in applikationer i systemet som utökar dess funktionalitet. De första insticksprogrammen som är i produktion i betaversioner är b*mass som är ett program för att skicka ut nyhetsbrev och b*shop som är en enkel mailbaserad webbshop. Det finns förstås en webshop för den här sajten där du kan beställa något av våra cmspaket.

Både b*mass och b*shop kommer att kunna köpas var för sig eller paketerade med baspaketet i ett pluspaket som kommer att kosta lite mer men som släpps inom kort. Ett annat nytt paket är en två-användarlicens för ett webbhotellkonto till rabatterat pris.

Trots allt detta finns det fortfarande massor att göra för att förbättra innehåll, design och prestanda. Version 2.2 som nu går i produktion är ytterligare ett steg på den vägen. Versionen innebär en ansiktslyftning för administrationen och flera nya funktioner, som t.ex. stöd för ljudfiler, medialänkar och en blogg.

Till sist vill jag tacka alla gamla och nya b*cms-användare för all input och inspiration. Det är ni som med era önskemål driver utvecklingen av systemet framåt.